موسسه استاندارد و اندازه گیری کشورهای اسلامی (SMIIC)، به عنوان مکانیزمی برای هماهنگی استانداردها و تهیه استانداردهای جدید و رفع موانع فنی بین کشورهای سازمان کنفرانس اسلامی (OIC) ایجاد شده است. این موسسه به منظور تسریع در تبادل مواد، کالاهای تولیدی و محصولات در میان کشورهای عضو، طرح های صدور گواهینامه و اعتبار را اجرا می کند.
موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران (ISIRI) که بعد ها به سازمان ملی استاندارد ایران تغییر نام داد یکی از اعضای فعال SMIIC در کمیته های فنی ذیل است.
TC1 – مسائل غذایی حلال
شرایط عمومی تغذیه حیوانات حلال؛ آزمون برای اطمینان از عدم وجود منابع مستحصل از خوک در محصولات غذایی و آرایشی؛ آزمایش تشخیص اتانول در محصولات غذایی و مواد آرایشی.
TC2 – مسائل آرایشی و بهداشتی حلال
به طور کلی استاندارد سازی در زمینه محصولات آرایشی و بهداشتی، با تمرکز بر تحقق نیازهای حلال، درکنار پارامترهای ایمنی و کیفیت انجام می شود.
TC3 – مسائل محل ارائه خدمات
استاندارد سازی اصطلاحات و مشخصات خدمات ارائه شده توسط ارائه دهندگان خدمات، از جمله فعالیت های مرتبط و الزامات مکان ها، امکانات و تجهیزات مورد استفاده آنها با رعایت اصول و اخلاق اسلامی.
TC4 – بهره وری انرژی و انرژی های تجدید پذیر
فعالیت های استاندارد سازی (با توجه به استانداردهای محلی و جهانی تهیه شده به منظور پشتیبانی از بهره وری انرژی و فرآیندهای انرژی های تجدید پذیر در زمینه های مرتبط) در حوزه بهره وری انرژی و انرژی های تجدید پذیر؛ هماهنگی و / یا تهیه و صدور استانداردهای مرتبط.
TC5 – گردشگری و خدمات مرتبط
استاندارد سازی در زمینه گردشگری شامل اصطلاحات و مشخصات خدمات ارائه شده توسط صنعت گردشگری با رعایت اصول اسلامی.
TC6 – محصولات کشاورزی
استاندارد سازی در زمینه محصولات کشاورزی، باغی و لبنی، محصولات غذایی دام، محصولات مرغداری و پرورش زنبور عسل، محصولات خوراکی جنگلداری و کلیه محصولات پرورش یافته یا تولید شده در مزارع و محصولات فرآوری شده یا تولیدی. نمونه گیری، روش های آزمایش و تجزیه و تحلیل، مشخصات محصول، مدیریت کیفیت و ایمنی غذا و خوراک و الزامات بسته بندی، ذخیره سازی و حمل و نقل.
TC7 – حمل و نقل
استاندارد سازی در زمینه حمل و نقل با تمرکز بر موضوعات زیر:
ایمنی وسایل نقلیه – ایمنی در جاده ها – ایمنی در راه آهن – حمل مواد غذایی فاسدشدنی و تجهیزات ویژه ای که برای این حمل و نقل استفاده می شود
TC8 – چرم و مواد دباغی
استاندارد سازی در زمینه چرم و مواد دباغی مطابق با احکام و اخلاق فقه اسلامی.
TC9 – منسوجات و محصولات مرتبط
استاندارد سازی در زمینه منسوجات و محصولات مرتبط با رعایت اصول اسلامی.
TC10 – زنجیره تأمین حلال
استاندارد سازی در زمینه زنجیره تأمین حلال از جمله حمل و نقل، انبارداری / ذخیره سازی و خرده فروشی، که بر اساس قوانین و اخلاق فقهی اسلامی فرآیند تولید محصولات حلال را شامل می شود.
TC11 – سیستم های مدیریت حلال
استاندارد سازی در زمینه سیستم های مدیریت حلال که توسط سازمان ها اجرا می شود و محصولات یا خدمات حلال را بر اساس قوانین و اخلاق فقه اسلامی ارائه می دهد.
TC12 – حمل و نقل کالاهای خطرناک
استاندارد سازی در زمینه حمل و نقل کالاهای خطرناک با توجه به طراحی، ساخت، بازرسی، آزمایش، مارک گذاری، بهره برداری و حمل و نقل واحدهای حمل و نقل کالاهای خطرناک
TC13 – جواهرات
استاندارد سازی در زمینه جواهرات شامل آلیاژهای جواهرات مانند طلا، نقره، پلاتین و سنگهای قیمتی.
TC14 – نفت و محصولات وابسته
استاندارد سازی در زمینه نفت و محصولات مرتبط شامل اصطلاحات، طبقه بندی، الزامات، مشخصات، روش های نمونه گیری، اندازه گیری، تجزیه و تحلیل و آزمایش.
TC15 – کمیته اصطلاحات
استاندارد سازی اصطلاحات و تعاریف، منابع، فن آوری ها و خدمات مربوط به اصطلاحات، ترجمه، تفسیر و سایر فعالیت های مبتنی بر زبان در جامعه اطلاعاتی چند زبانه مورد استفاده در استانداردهای OIC / SMIIC.
TC16 – مسائل دارویی حلال
استاندارد سازی در زمینه داروهای حلال شامل تولید و استفاده از داروها بر اساس قوانین و اخلاق اسلامی
شرکت تحقیقات بازاریابی راهبر بازار همواره می کوشد تا با ارائه بروز ترین آمارها، نقش خود را بعنوان مرجعی برای داده های لازم در برنامه های بازاریابی کسب و کارها بخوبی ایفا نماید. نیازهای اطلاعاتی در کسب و کار خود را با موسسه راهبر بازار در میان بگذارید و از مشورت رایگان در این زمینه بهره مند شوید.
منبع:
www.smiic.org The Standards and Metrology Institute for Islamic Countries