مانند هر استراتژی تجاری، هر کدام از رویکردهای معاملاتی و رابطه مند مزایا و مشکلاتی دارند. در ادامه به مهم ترین مزایا و معایب بازاریابی معاملاتی میپردازیم. تا پایان این مقاله با ما در راهبر بازار همراه باشید.
مزایای بازاریابی معاملاتی
تولید سریع درآمد
بازاریابی معاملاتی می تواند به فروش و درآمد فوری منجر شود و آن را برای مشاغلی که نیاز به ایجاد جریان نقدی سریع دارند مناسب می کند.
اندازهگیری نرخ بازگشت سرمایه (ROI)
از آنجایی که تمرکز بر معاملات فردی است، اندازهگیری بازگشت سرمایه (ROI) برای کمپینها یا تلاشهای بازاریابی خاص نسبتاً آسان است.
مقرون به صرفه برای اهداف کوتاه مدت
بازاریابی معاملاتی زمانی میتواند مقرون به صرفه باشد که هدف دستیابی به اهداف کوتاه مدت با زمان محدود باشد.
مقیاسپذیری
استراتژیهای بازاریابی معاملاتی را میتوان به راحتی تکرار کرد و در صورت نیاز برای هدف قرار دادن جامعه مخاطبان بزرگتری افزایش داد.
معایب بازاریابی معاملاتی
هزینههای بالای جذب مشتری
به دست آوردن مداوم مشتریان جدید برای هر تراکنش میتواند پرهزینه باشد.
آسیبپذیری در برابر رقابت قیمت
بازاریابی معاملاتی مستعد جنگ قیمت و رقابت است، زیرا مشتریان ممکن است به رقیبی روی آورند که پیشنهادهای بهتری ارائه میدهد.
تبلیغات دهان به دهان از دست رفته
ایجاد روابط قوی با مشتری میتواند به بازاریابی دهان به دهان و ارجاعات منجر شود، که بازاریابی تراکنشی اغلب آن را از دست میدهد.
مزایای بازاریابی رابطه مند
وفاداری و حفظ مشتری
ایجاد ارتباط قوی با مشتریان می تواند منجر به افزایش وفاداری مشتری و تکرار خرید شود. مشتریان وفادار بیشتر به خرید از شرکت شما ادامه میدهند و به حامیان برند تبدیل میشوند و محصولات یا خدمات شما را به دیگران توصیه می کنند.
ارزش مادام العمر بالاتر
مشتریانی که رابطه مثبتی با برند شما دارند، ارزش مادام العمر بالاتری دارند، به این معنی که در طول زمان از طریق خریدهای مکرر و افزایش فروش، درآمد بیشتری برای کسب و کار شما ایجاد میکنند.
کاهش هزینههای بازاریابی
دستیابی به مشتریان جدید اغلب گرانتر از حفظ مشتریان فعلی است. بازاریابی رابطهمند میتواند ریزش مشتری را کاهش دهد و در نتیجه هزینههای بازاریابی و جذب را کاهش دهد.
درک بهتر نیازهای مشتری
با تعامل فعال با مشتریان، میتوانید بینش ارزشمندی در مورد ترجیحات، نیازها و بازخورد آنها به دست آورید. از این اطلاعات میتوان برای تطبیق محصولات و خدمات برای برآورده کردن بهتر انتظارات مشتری استفاده کرد.
شخصیسازی و سفارشیسازی
بازاریابی رابطهای به شما امکان میدهد تلاشهای بازاریابی، پیشنهادات و ارتباطات را برای بخشهای مختلف مشتریان شخصیسازی کنید و ارتباط و اثربخشی کمپینهای بازاریابی خود را افزایش دهید.
معایب بازاریابی رابطهمند
زمانبر
ایجاد و حفظ روابط با مشتریان میتواند زمانبر باشد و منابع محدودی داشته باشد. همچنین نیاز به ارتباط و پشتیبانی مداوم دارد.
نرخ بازگشت سرمایه (ROI) آهسته
تحقق مزایای بازاریابی رابطهمند ممکن است به زمان نیاز داشته باشد، و ممکن است بازدهی فوری نداشته باشد، که می تواند برای کسب و کارهایی که به دنبال سود سریع هستند، یک نقطه ضعف باشد.
هزینه اولیه
راهاندازی زیرساخت برای بازاریابی رابطهمند، مانند سیستمهای مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) می تواند هزینههای اولیه قابل توجهی را به همراه داشته باشد.