بازاریابان با چشماندازی مواجه هستند که به دلایلی چون پاندمی کرونا وکاربردهای جدید فناوری، تغییراتی اساسی را تجربه خواهند کرد.
جایی که تحقیقات بازاریابی به کمک شما می آید!
خدمات الکترونیکی: پلتفرم های خدماتی جدید برای کمک به مصرف کنندگان
در سال های گذشته، شاهد درجات مختلفی از خدمات الکترونیکی بوده ایم که در این میان، بانکداری ضریب نفوذ نسبتاً بالاتری داشته است. در طول کووید-۱۹، افراد انتظار دارند به خدمات آنلاین مختلفی دسترسی داشته باشند و بتوانند وظایف بیشتری را به صورت آنلاین انجام دهند.
برای بازاریابان، این افزایش اعتماد مصرفکننده به استفاده از خدمات الکترونیکی، نشاندهنده افزایش بالقوه تقاضا و فرصتی برای ایجاد ارتباطات جدید با مخاطبین است. یکی از حوزه های تمرکز، می تواند استفاده از یک پلتفرم شراکتی باشد. به عنوان مثال، برندهای مواد غذایی میتوانند با برندهای سلامت یا تناسب اندام شریک شوند تا بتوانند مزایای خود را برای مخاطبان گستردهتری تبلیغ کنند.
همایش ها و گردهمایی ها (events): گرایش به رویکرد ترکیبی
پاندمی کووید-۱۹ که تعطیلی های اجباری مشاغل و فاصلهگذاری اجتماعی را در پی داشت، بازاریابان را با لغو همه نوع رویدادهای حضوری، از افتتاحیه ها گرفته تا برگزاری همایش ها مواجه کرد. در عوض، رویدادهای مجازی به عنوان پلتفرم اصلی برای تعامل با مشتریان تبدیل شدند.
اکنون مصرف کنندگان، با دو انگیزه متضاد روبرو هستند. از طرفی تمایل قوی به حضور در جمع وجود دارد و از سوی دیگر، تجربه شرکت در رویدادهای زنده از روی کاناپه راحت در خانه، باعث می شود که برخی از مصرف کنندگان ترجیح بدهند که رویدادها را به صورت مجازی دنبال کنند. برای پاسخگویی به هر دو طیف مخاطب، بهتر است رویدادهای ترکیبی خلق کنید. به عنوان مثال رویدادهای حضوری می توانند دارای یک جزء دیجیتالی باشند و فناوریهایی مانند AR* و VR* تجربهای همه جانبه را برای کسانی ایجاد کنند که ترجیح میدهند از خانه خارج نشوند.
روایت داستان برند؛ become a storyteller
بهتر است برندها، پیام خود به مخاطبین را در قالب یک داستان ارائه کنند. مصرف کنندگان نمی خواهند دائما بشنوند که محصول یا خدمات شما چقدر خارق العاده است، چیزی که آنها می خواهند بدانند یک داستان در مورد زمانی است که شما به حل یک مشکل/نیاز خاص مخاطب کمک کرده اید. بسیاری از کسب و کارها همواره از کلمات جذاب برای توصیف محصولات خود استفاده می کنند، اما آنچه اغلب نادیده گرفته می شود نمایش واقعی و کاربرد مزایای محصول است.
آیا خدمات شما بهره وری را ۲ برابر افزایش داده است؟ داستان آن را به نمایش بگذارید.
آیا محصول شما به رسیدن به هدف خاصی کمک کرده است؟ داستان آن را به نمایش بگذارید.
روایت داستان، روشی است که شاید مستقیما منجر به فروش نشود، اما می تواند این جمله را به ذهن مشتریان شما متبادر سازد که «شاید منهم باید این محصول را امتحان کنم»!
تفکر و استراتژی خلاقانه و خارج از چهارچوب: think outside the box
در نظر داشته باشید که در شرایط کنونی و تحولاتی که پاندمی کرونا در زندگی مصرف کنندگان داشته است، ممکن است هر آنچه تاکنون برای شما جوابگو بوده، دیگر کارایی لازم را نداشته باشد و یا حتی نتایج بدتری را به همراه بیاورد. از این روی، بازاریابان باید به طور مداوم به کاوش و تفکر خارج از چهارچوب بپردازند و به این نکته توجه کنند که آیا رویکردی که استفاده میکنند هنوز نتایج دلخواه را ارائه میدهد یا نیاز به تغییر آن وجود دارد.
اکنون زمان بسیار مناسبی برای فکر کردن خارج از چهارچوب و جستجوی راه های غیر متعارف تر برای بازاریابی است. شاید شراکتی را با کسب و کار دیگری شروع کنید که بتواند محصول شما را تکمیل کند یا بر تجزیه و تحلیل رفتار مصرف کننده تاکید بیشتری داشته باشید و بر اساس داده های به دست آمده استراتژی بسازید.
کلام آخر:
سال ۲۰۲۲ ممکن است تغییرات بنیادینی را به همراه داشته باشد. حتی اگر دقیقا ندانیم چه اتفاقاتی خواهد افتاد، یک چیز قطعی است؛ مصرف کنندگان توقعات و خواسته های بیشتری خواهند داشت. به همین دلیل است که شناخت دقیق مصرف کنندگان و آگاهی پیوسته از تغییراتی که در نگرش ها، نیازها، انگیزه ها و خواسته های آنان وقوع یافته است، ضروری به نظر می رسد.
* VR: (Virtual Reality / واقعیت مجازی) نوعی فناوری است که در آن محیط مجازی مقابل چشم کاربر قرار میگیرد و بر اساس حرکت سر و بدن، کاربر با آن محیط تعامل و ارتباط برقرار میکند.
* AR: (Augmented Reality / واقعیت افزوده) نوعی تکنولوژی است که عناصر مجازی را در محیط واقعی به ما نشان میدهد. نمونه پرکاربرد آن اسنپ چت است که با استفاده از فیلترهای مختلف،چهره افراد را تغییر می دهد و یا اپلیکیشنهایی که وسایل خانه مجازی را در فضای اتاقتان به شما نشان میدهد تا بتوانید تصور کنید در صورت خرید آن ملزومات، اتاقتان چگونه خواهد بود.