خانه > مشاوره استراتژیک بازار > استراتژی رشد گروه محصول
استراتژی رشد گروه محصول
استراتژی رشد گروه محصول
اگر میخواهید
- فروش خطوط محصول خود را افزایش دهید…
- معماری گروه محصول خود را بهینهسازی کنید…
- خط تولید خود را گسترش دهید…
- وارد بازار گروههای محصول جدیدی شوید…
- با افزودن مزایای جدید، پیشنهادات محصول خود را متنوعتر کنید…
- پیشنهادات نوآورانهای به بازار ارائه کنید…
با این متن همراه باشید.
یکی از اهداف «مشاوره استراتژیک مدیریت گروههای محصول» تنظیم معماری محصول به گونهای است که بتوان از فرصتهای رشد مرتبط با گروههای محصول موجود استفاده کرد و فروش را افزایش داد. با بهرهگیری از تکنیکهای این مشاوره میتوان نقشه راهی برای بهبود موقعیت بازار در گروههای محصول کمنفوذ/بدون نفوذ ارائه داد. در این رویکرد استراتژیک، عملکرد برند شما در زمینه مدیریت گروههای محصول، در رابطه با فاکتورهای کلیدی موفقیت بازار و رشد فروش سنجیده میشود و خطوط محصول موفق شناسایی و بررسی میگردد. تحلیل دلایل موفقیت این خطوط، به تعیین استراتژیهایی برای اولویتبندی گروههای محصول کلیدی بر اساس جایگاهشان در مسیر کلی رشد سازمان، کمک میکند. این گونه تحقیقات به مشاوران اجازه میدهند تا با استفاده از دادههای راهبردی موجود، برنامههای رشد مشخصی را برای گروههای محصول مختلف تدوین کنند.
راهبر بازار به عنوان نماینده انحصاری آرگوس (شرکت مشاوره استراژیک رشد) با استفاده از ابزارهای انحصاری این شرکت، خدمات مشاوره استراتژیک در حوزه «مدیریت گروههای محصول» را برای کمک به رشد کسبوکارها ارائه میکند.
خدمات مشاوره استراتژیک راهبر بازار در حوزهی تحقیقات و مدیریت گروههای محصول، حاصل طیکردن پروسهای علمی است که خود مکانیزمهای متفاوتی دارد. همانند هر پروسهی علمی دیگری، این خدمات نیز در ابتدا با بهکارگیری طیف گستردهای از دادههای موجود مانند نتایج تحقیقات بازار پیشین، وضعیت را تحلیل و تصویری کلی از بازار ترسیم میکند. سپس در مرحلهی دوم، درباره همه راههای ممکن رشد فرضیهپردازی میشود. مرحله سوم به جستوجو درباره شیوههای کشف و فعالسازی فرصتهای رشد از طریق مدیریت گروه اختصاص دارد. و در نهایت در مرحلهی چهارم، با طراحی استراتژیهایی منحصربهفرد، پیشنهاداتی کاربردی، شفاف و معین برای محققکردن این فرصتها ارائه میشود.
محققین راهبر بازار بر اساس الگوی فوق و با استفاده از ابزارهای انحصاری آرگوس، در ابتدا بر اساس تکنیک ®Opportunity Miner یا «فرصتکاو»، مطالعه ثانویه جامعی انجام میدهند. آنها با بررسی دادههای مختلف طرحی کلی از موقعیت فعلی بازار (بخش مصرفکننده، رقابت، صنعت، و تحلیل داخلی) تدوین میکنند. این دادهها از منابع متعددی همچون گزارشهای تحقیقاتی پیشین، گزارشهای درونسازمانی در زمینهی فروش و مالی و مدیریت ارتباط با مشتری، گزارشهای مربوط به بنچمارکها و ترندهای بومی و ملی و جهانی، و گزارشهای صنعت، در کنار مصاحبه عمیق با مدیران و خبرگان این حوزه به دست میآید. تصویر بهدستآمده از موقعیت بازار و جایگاه سازمان در آن، به ارائه فرضیاتی کمک میکند که همهی راههای ممکن برای رشد سازمان از طریق «مدیریت گروههای محصول» را کندوکاو میکند، از جمله:
- رشد بر اساس تقاضای انبوه
- رشد بر اساس تقاضای هدفمند
- رشد بر اساس بهرهبرداری از مناسبتهای جدید مصرف
- رشد بر اساس نیازهای در حال پیدایش مصرفکننده/ ترندهای جدید/ نوآوری
- رشد بر اساس همافزاییهای متقابل (cross-category synergies)
- رشد در کانالهای فروش جدید
در مرحله دوم تحقیقات، برای کاوش درباره هر یک از این راهها و پیداکردن گزینههای کلیدی متناسب با نیازها و ویژگیهای خاص برند، از تکنیک ®Boosta Category Mapping یا «مپینگ گروه محصول Boosta» استفاده میشود. در این تکنیک برای درک کامل مکانیزمهای گروههای محصول، با استفاده از تکنیکهای به ثبت رسیده آرگوس مانند Product Choice Grid® module نتایج مطالعات مربوط به نگرشهای مصرفکنندگان (U&A) و تحقیقات مربوط به فضای تقاضا ترکیب و تقویت میشود و سپس در محورهایی چون جایگذاری محصول، استراتژیهای قیمتگذاری، رفتارهای خرید و… بررسی میگردد. به این ترتیب در این مرحله نقشهای جامع از گروههای محصول مجاور بر اساس اهمیت و ارزش ادراکشدهشان ترسیم میشود.
در مرحله سوم، با استفاده از ابزارها و امکانات موجود در تکنیک ®Boosta Category Workshop یا «کارگاه طراحی گروه Boosta»، کارگاه یک روزهای با حضور تیمهای مختلف سازمان از جمله تیمهای محصول، بازاریابی و فروش برگزار میشود. در این کارگاه با استفاده از تجارب و بازخورد تیمها چارچوب مرجعی برای انواع گروههای محصولی که بر اساس اهمیت استراتژیکشان در رشد نهایی برند ردهبندی شدهاند، تدوین میشود.
در نهایت در مرحله چهارم، از طریق تکنیک ®Boosta Category Strategy یا «استراتژی گروه Boosta»، استراتژیهایی کاربردی طراحی میشوند که سازمان را در رسیدن به هدف اصلیاش یعنی حفظ و افزایش ارتباط میان چارچوب مرجع برند و فضاهای تقاضای کلیدی در بازار هدایت میکند. «استراتژی گروه Boosta» کمک میکند گروههای محصول بر اساس اهمیت استراتژیکشان در برنامهی رشد برند، مرتب و اولویتبندی شوند. این استراتژی که کاملاً مطابق با نیازها، توانمندیها و منابع سازمان طراحی شده است، نقشه راهی عملیاتی با راهکارهای منحصر به فرد برای رفع نیازهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت در زمینه رشد گروه محصول ارائه میکند.
در زیر مثالهایی از موارد موفقیتآمیز مشاورههای استراتژیک آرگوس در زمینهی بهبود پورتفولیوی محصول را ملاحظه میکنید:
- بهینهسازی برند، گروه محصول و به حداقل رساندن همنوعخواری محصولات Algida, all brands, Unilever Turkiye
- طراحی مجدد کل گروه در راستای افزایش همافزایی کانالهای فروش Anadolu Motor
- رشد ۲ درصدی سهام بازار در یک ماه Sana product portfolio redesign, Unilever Turkiye
- تبدیل گروهبندی از زیرپوش به لباس راحتی Penti
بدون داده های تحقیقات بازار، تصمیم گیری نکنید. با راهبر بازار مشورت کنید.