Projective Techniques
آزمون فرافکنی
تستهای فرافکنی به محققان این امکان را میدهد تا از ارتباطات عمیق، ناخودآگاه، احساسات و فرآیندهای فکری مصرفکنندگان نسبت به برندها، محصولات و خدمات آگاه شوند.
این اطلاعات همراه با روشهای تحقیق کمی میتواند به بازاریابان کمک کند تا مصرف کنندگان هدف خود را بهتر درک کرده و استراتژیهای خود را بر اساس آن تنظیم کنند. در حقیقت نتایج کیفی حاصل از آزمونهای فرافکنی میتواند به تأیید و زمینهسازی یافتههای حاصل از بررسی های کمی و تجزیه و تحلیل داده ها کمک کند.
از کاربردهای دیگر آزمون فرافکنی میتوان به شناسایی مسائل یا فرصتهای بالقوه از طریق سنجش واکنشها و ارتباط مصرفکننده با مفاهیم، ایدهها یا تصاویر برند جدید قبل از توسعه برند اشاره کرد.
به طور خلاصه، استفاده از آزمونهای فرافکنی در تحقیقات بازاریابی بینش عمیقتری برای تنظیم استراتژیها و تصمیمهای بازاریابی ارائه میکند.
یک برند معروف نوشیدنیهای گازدار در جریان یک تحقیق از پاسخگویانی که به دلایل مختلف مصرف خود را از این برند قطع یا کاهش دادهاند، خواست که فرض کنند برند مذکور یک دوست بسیار صمیمی برای آنها بوده و حالا از طریق نوشتن یک نامه دلایل شکست در رابطه را توضیح دهند.
استفاده از این روش که به تکینک «نامه به جان عزیز» مشهور است، به صاحبان این برند کمک کرد تا دلایل مشتریانی که اخیراً از برند فاصله گرفتند را بهتر درک کنند، چرا که معمولاً پاسخگویان به موضوعات و جنبههایی در نوشتن یک نامه احساسی توجه میکنند که در سئوالات رسمی تحقیقات بازاریابی به آنها اشاره نمیشود.